Güncel Haberler

Styrosan; Gıda ambalajı ve ısı yalıtım malzemesi üreten tüm yönetici ve çalışanların katılımıyla müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan, ürün ve hizmetleri hızlı ve hatasız olarak uygun fiyat, kaliteli hizmet anlayışı ile sunmayı hedefleyen bir firmadır. Bu ilkerler doğrultusunda firmamız EPS ürünleri ile Gıda, Tarım, Yapı Sektörüne ve Reel Sanayiye hizmet vermektedir. Büyük bir titizlikle CNC makinelerinde yapılan üretimimizde kullandığımız hammadde EPS Genleştirilmiş Polistiren Sert Köpüktür. Bu malzeme termo plastik yapıda, kapalı gözenekli, beyaz ve gri renkli ısı yalıtım malzemeleridir., Kapalı gözenekli hücreler içerisinde durgu hava hapsolduğu için malzemenin %98’i hareketsiz kuru havadır. Kuru hava ise bilinen en ekonomik çevre dostu ve mükemmel ısı yalıtım malzemesidir. Kısa ve uzun süreli yüklemelere karşı mekanik dayanıklılık gösterir. Kapalı gözenekli malzemenin su emme oranı çok düşük olduğundan EPS aynı zamanda yüksek oranda su yalıtım görevini de yapmaktadır. Malzeme sıcaklığa karşı mükemmel dayanım gösterir ve uzun ömürlüdür. EPS mikroorganizmalar için besin maddesi değildir. Küflenmez, çürümez, korkmaz ve sağlığa zararlı değildir. Bu nedenle gıda ve ilaç endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. Isı yalıtımında E sınıf alev yürütmez ve zor alevlenen EPS kullanılmaktadır.

15

Nis 2015

Tarihi
Umurbey
Camii Restore
ediliyor.

Posted by / in Güncel Haberler /

BURSA – Umurbey mahallesinde bulunan tarihi cami bugünlerde eski ihtiÅŸamlı görünümüne kavuÅŸması için gerekli restorasyon çalışmaları yapılmaktadır. Tarihi caminin restorasyonu için firmamız gerekli bütün Ar-Ge çalışmalarını yaparak Türkiye’de yapılamayanları yapan bir firma olarak 39×30 cm. ve 39×22,5 cm ebatlarında Restorasyon Kiremitlerini üretmiÅŸtir. Firmamızı ve ürünlerimizi tercih eden VAKA Ä°NÅž.PEYZAJ LTD.ÅžTÄ°. yetkililerine teÅŸekkür ederiz.

 UMURBEY CAMİİ

Umurbey Mahallesi Kapıcı Caddesindedir. II. Murat döneminde. Kara Timurtaş Paşa nın oğlu Umur Bey tarafından yaptırılmıştır. Avuç dolusu altın vererek birçok tıp kitabını Türkçe ye çevirmiştir. Türk dili için birçok girişimlerde bulunan Umur Bey o tarihe kadar tüm vakfiyeler Arapça iken kendi vakfiyesini Türkçe yazdırmıştır. Bursa da bulunan ilk Türkçe yazıt da budur. Cami. 8.18X6.10 metre İle 6.35X6,00 metre boyutlarında, iki bölüm halindedir. Plan itibarıyla Bursa nın klasik camilerine hiç benzememektedir. Yan yana iki dikdörtgen yapıdan biri büyük diğeri küçüktür.

 Bunun nedeni, soldaki ufak mekânının binaya sonradan eklenmesinden kaynaklanmakta olduğu savunulur. Bence, bu ufak mekânın, son cemaat yerinin özelliği dikkate alındığında sonradan yapılmış olması mümkün değildir. Olasılıkla soldaki ufak bölüm imaret idi. Nitekim bu bölümün ayrı girişi vardır. Asıl ibadet alanının arkasında son cemaat yeri vardır. Son cemaat yeri de çok ilginçtir. Düz bir mekânı dört sütunla yükseltilmiş son cemaat yerinin revakları tümüyle açıktır. Caminin içi iki pencere ile aydınlatılmaktadır. Yapının duvarları üç sıra tuğla, bir sıra kesme taşla örülmüştür. Üzeri kubbe ve dıştan çatıyla örtülmüştür. Bizans tan kalan parçaların da devşirme olarak kullanıldığı bu yapı çok zariftir. Cami bugün sağlam ve ibadete acık durumdadır. Caminin köşesinde bulunan tarihi çeşme çok eskidir. Caminin bahçesinde birçok mezarın yanı sıra camiyi yaptıran Umur Bey in de türbesi vardır.

umurbey-camii-3

http://www.vakainsaatpeyzaj.com/

 

 

Lütfen paylaşım yapmak istediğiniz sosyal ağı seçiniz

Bu gönderiyi çok beğendim :)

Sizlerinde incelemesi için paylaşıyorum

DÄ°ÄžER HABERLERÄ°MÄ°Z